به گزارش قدس آنلاین به نقل از جام جم سرا ، محققان اثرات منفی این نوشابهها را چنین توضیح دادهاند:
در ده دقیقه اول پس از خوردن یک لیوان نوشیدنی گازدار که حاوی ۱۰ قاشق
غذاخوری شکر است، ۱۰۰ درصد بیش از مقدار مجاز مصرف روزانه مواد قندی را
روانه بدن انسان میکند. نوشابههای گازدار حاوی اسید فسفریک هستند که به
نوشیدنیها طعم و مزهای خاص میبخشند.
پس از گذشت ۲۰ دقیقه از مصرف این نوشابهها، سطح انسولین در خون افزایش مییابد که باعث تبدیل شکر به چربی در کبد میشود.
با گذشت ۴۰ دقیقه از نوشیدن این محصولات گازدار، بدن کافئین موجود در این
نوشابههای حاوی گاز کربنیک را به طور کامل جذب میکند و بنابراین، فشار
خون افزایش مییابد و به همین سبب کبد شروع میکند به تزریق و انتشار قند
بیشتر در خون. مغز، گیرندههای مسئول تنظیم هورمون آدهنوزین را بلوک
میکند و به همین سبب است احساس میکنید که نوشیدن چنین نوشابههایی باعث
رفع خستگی شما میشود.
پس از گذشت ۴۵ دقیقه، ترشح دوپامین افزایش مییابد و احساسی بهتر ذهن شما
را در بر میگیرد اما در دقایق بعدی، یعنی پس از گذشت ۵۰ دقیقه، روند کار
تغییر پیدا میکند. کلسیم، روی، منیزیم، و اسیدفسفریک عناصری شیمیایی برای
ایفای نقش در جریان هضم غذا هستند اما به دلیل ورود مقادیر بالای قند و
شیرینکنندههای مصنوعی ناشی از نوشیدن نوشابه گازدار، از ترشح کلسیم در
ادرار جلوگیری میشود و ده دقیقه بعد، یعنی با گذشت یک ساعت پس از نوشیدن
چنین نوشابههایی و بعد از آنکه کافئین شروع به عمل کرد، همه مواد معدنی
همچون کلسیم، منیزیم، و روی در استخوانها رسوب کرده، تهنشین میشود.
با گذشت بیش از یک ساعت، قند در سراسر بدن منتشر شده است. با اینکه ممکن
است گمان کنید خوردن این نوشابه باعث افزایش انرژی شما شده اما کمکم
تغییراتی در خلق و خوی شما ایجاد میشود زیرا آب و مواد مغذی همراه این
جریانتات از بدنتان دفع میشود. این مواد برای عملکرد درست بدن مهمند و به
همین دلیل خطر ابتلا به دیابت نیز به مشکلات استخوانی افزوده میشود.
گوجه فرنگی
گوجه فرنگیهای رسیده، آبدار و قرمزرا به راحتی میشود دوست داشت. اینکه
مطالعات نشان داده اند مواد غذایی غنی از«لیکوپین» مثل گوجه فرنگی،
میتوانند در جلوگیری از بیماریهایی مثل سرطان سینه و رحم نقش داشته
باشند، صرفاً تأکید بیشتری بر مزیتهای استفاده از این ماده غذایی است.
گوجه فرنگی برای سلامت قلب نیز مفید است. محققان در «بوستون» پس از مطالعه
روی 40 هزار زن به این نتیجه رسیدند که لیکوپین یا دیگر فیتوکمیکالها در
تولیدات حاوی گوجه فرنگی، میتوانند از بیماریهای قلبی- عروقی جلوگیری
کنند.
دانه کتان
یکی از مواد خوراکی عالی - دارای اسیدهای چرب امگا3، فیبر و ترکیبات ضد
بیماری به نام «لیگنان»ها- که دانشمندان آنها را به طور خاص برای زنان
مفید میدانند، کتان است. براساس تحقیقات «کلینیک مایو»ی ایالت «مینه
سوتا» ی آمریکا، 40 گرم دانه کتان، گرگرفتگی زنانه را کاهش میدهد و نیز از
میزان LDL یا کلسترول «بد» و تری گلیسیریدها میکاهد(مطالعه ای که در چین
انجام شد نشان داد تأثیرات کاهندگی کلسترول دانه کتان، در زنان بیشتر از
مردان است). دانههای
قهوه ای یا طلایی کتان میتوانند در مبارزه با سرطان سینه نیز نقش داشته
باشند. با این حال زنان باردار یا شیرده باید در مصرف این ماده احتیاط
کنند.
آب زغال اخته
در بسیاری موارد، درمانهای طبیعی واقعاً مفید واقع میشوند. یکی از این
موارد، مصرف آب زغال اخته و عصاره آن برای مبارزه با عفونتهای ادراری در
زنان است. آنتی اکسیدان «پرو آنتوسیانین» قهرمان اصلی این مبارزه است. این
آنتی اکسیدان از چسبیدن باکتریها به دیواره مثانه - جایی که میتوانند در
آن تکثیر شوند و عفونت را تشدید کنند- جلوگیری میکند.
کلم
کلم یکی از سبزیجات ارزشمندی است که منبع سرشاری از انواع مواد مفید برای
سلامت، به طور کلی و برای سلامت زنان به طور خاص است. آنتی اکسیدانهای
«لوتئین» و «زیزانتین» کلم، از چشم محافظت میکنند. به این خاصیت کلم باید
دارابودن ویتامین C مورد نیاز روزانه و مقداری کلسیم را هم اضافه کرد، اما
چیزی که این ماده غذایی را بویژه برای زنان مفید میسازد، ویتامین K،
استخوان ساز قوی آن است. محققان ثابت کرده اند زنانی که رژیم غذایی غنی از
ویتامین K دارند، کمتر به شکستگی لگن دچار میشوند. بدن برای جلوگیری از
پوکی استخوان- که در زنان چهاربرابر بیشتر از مردان اتفاق میافتد- به این
ویتامین نیاز دارد.
ماهی آزاد
اسید چرب امگا 3 موجود در ماهی سالمون برای همه مفید است، اما برای زنان
فواید خاصی دارد. تحقیقات نشان داده اند ماهیهای چرب و روغنی مثل «ماهی
آزاد» برای زنان باردار و برای رشد مغز و دستگاه عصبی جنین، ضروری هستند.
اگر در دهه چهارم به بعد زندگیتان هستید، به خاطر داشته باشید که
بیماریهای قلبی، همچنان اولین عامل مرگ و میر در میان زنان هستند. زمانی
که سطح هورمون زنانه «استروژن» که نقش حفاظتی برای قلب دارد، پایین میآید
خوردن ماهیهای چرب به سلامت نگه داشتن قلب کمک میکند.
ماست یونانی
ماست یونانی غلیظ و خامهای، دوبرابر دیگر انواع ماستها، پروتئین و یک دوم
آنها قند دارد. پایین بودن میزان کربوهیدرات باعث میشود قند خون ثابت
باقی بماند. اما میزان بالای پروتئین، فایده اصلی این ماست، بخصوص برای
زنانی است که کمتر به فکرمیزان پروتئین مصرفی شان هستند. تحقیقات نشان
دادهاند مصرف بیشتر پروتئین به زنان در کاهش وزن، حفظ ماهیچهها و روند
پیری سالمتر کمک میکند. «مؤسسه طب» آمریکا مصرف 68 گرم پروتئین را برای
زنی با وزن تقریبی 70 کیلوگرم ضروری میداند.
گردو
ته بندی با یک مشت گردو میتواند هم با رشد سرطان سینه و هم با پوکی
استخوان مقابله کند. به نظر میرسد این به دلیل آنتی اکسیدان «فیتو
استرول» موجود در گردو باشد که از مبارزان سرطان نام گرفته است. این خواص
گردو میتواند به دلیل امگا3 موجود در آن نیز باشد. مطالعات نشان داده اند
رژیمهای غذایی غنی از این ماده غذایی و بر پایه اسیدهای امگا3 استخوانها
را قوی و سالم نگه میدارد.
به گزارش قدس آنلاین به نقل از جام نیـوز،رفلاکس معده میتواند باعث سرفه، خشن شدن صدا و احساس مزه تلخی در دهان گردد. همچنین اسید معده میتواند به مری صدمه برساند و عمل بلع را مشکل سازد.
بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) که اغلب با ترش کردن معده اشتباه گرفته میشود یکی از اختلالات شایع گوارشی است.
ترش کردن معده ممکن است با خوردن یک تکه پیتزا رخ دهد و شما را اذیت کند در حالی که بیماری رفلاکس معده به مری وقتی رخ میدهد که غذا، محتویات اسید معده، ترکیبات صفراوی یا عصاره پانکراس به مری برمیگردد و این عارضه بیش از دو نوبت در هفته رخ میدهد. این ترکیبات اسیدی که به داخل مری وارد میشوند سبب سوزش، التهاب و زخم میشوند که این فرآیند غیرعادی میتواند منجر به سائیده شدن و نازک شدن جداره مری شود.
علائم ابتلا به رفلاکس معده، گیر کردن غذا در مری، التهاب توام با سوزش، حالت تهوع، سرفههای مزمن، خس خس سینه، علائم شبه آسم و پوسیدگی و فرسایش میانی دندانها هستند. این مسئله همچنین احتمال ابتلا به سرطان مری را در شما افزایش میدهد. در درمان این بیماری یافتن منشا اصلی بروز آن، مهمترین گام محسوب میشود.
افراد دارای اضافه وزن و مسن به دلیل داشتن چربی شکمیِ بیشتر که عملکرد مری و اسفنکتر مری را دچار اختلال میکند، بیشتر در معرض ابتلا عارضه ی رفلاکس معده هستند. این چربیهای شکمی عملکرد دریچه اسفنکتر را که از بازگشت اسید معده به مری جلوگیری میکند مختل میسازد. بسیاری عوامل نظیر مصرف الکل، نیکوتین، مصرف خوراکیهای حاوی کافئین و غذاهای پرچرب و پرادویه سبب شل شدن عضلات اسفنکتر میشوند. اما ناامید نشوید.
درمان گیاهی برای ریفلاکس معده
آلوئه ورا : عصارهی آلوئهورا به هضم غذا کمک میکند و برای درمان التهاب
مفید است. این ماده به کاهش تحریک حاصل از برگشت اسید معده کمک میکند.
آلوئهورا حاوی موادی مانند پولیساکاریدها و گلیکوپروتئینهاست که باعث
تقویت سیستم ایمنی بدن میشود. در عین حال پولیساکاریدها به ترمیم پوست
کمک میکنند و گلیکوپروتئینها برای کاهش درد و التهاب مفید هستند.
خوردن ژل آلوئهورا پیش از غذا مفید است. مقداری از این ژل را میتوانید همراه چای یا آبمیوه نیز میل کنید. آب آلوئهورا شامل ویتامینهای مختلف، موادمعدنی و آنزیمهای مفید برای سیستم ایمنی است. همچنین این گیاه، شامل فیبر است که به تنظیم حرکات روده و کاهش یبوست نیز کمک میکند و برای بیماری رفلاکس معدهمفید است.
عصارهی آلوئهورا به هضم غذا کمک میکند و برای درمان ریفلاکس معده است
شیرین بیان : این گیاه معده را با یک ماده ژل مانند پوشش میدهد و از تحریک آن جلوگیری میکند.گیاه شیرین بیان به صورت تنتور یا چای در دسترس است. ریشهی شیرین بیان به صورت چای و قرص در بازار موجود است. این گیاه باید با مشورت پزشک استفاده شود زیرا حاوی مادهای به نام گلیسیریزین است که ممکن است عوارض ناخواسته به همراه داشته باشد.
علاوه بر این شیرین بیان برای کاهش فشار خون نیز مفید است. قرصهای جویدنی که از گیاه تهیه میشود نیز ممکن است عوارض جانبی داشته باشد. این ماده باید با بزاق دهان مخلوط شود و به شکل کپسول تاثیری ندارد. قرصهای جویدنی 1 تا 2 بار در روز پیش از غذاها باید مصرف شود.
آب گرم و آبلیموی تازه: صبح خود را با یک فنجان آب گرم و آبلیموی تازه شروع کنید. با نوشیدن این محلول با معده خالی و 15 الی 20 دقیقه قبل از خوردن صبحانه، بدن میتواند به طور طبیعی اسید معده را متعادل کند. این محلول برای همه بیخطر است رفلاکس معده مفید است.
جوش شیرین: یک قاشق جوش شیرین را در نصف فنجان آب حل کنید و بنوشید، اگرچه این محلول بدمزه است اما برای رفلاکس معده موثر است.
سنبل ختایی : گیاهی دارویی است که ریشه، میوه و دانههای آن خواص دارویی دارد.این گیاه به همراه 5 گیاه دارویی دیگر مصرف میشود و در بهبود نشانههای ریفلاکس معده بسیار مفید است. عصارهی آن را با عصارهی سیر و هویج و رازیانه مخلوط کنید و سه بار در روز هر بار یک میلیلیتر از آن را استفاده کنید.
سنبل ختایی گیاهی دارویی است که در بهبود نشانههای ریفلاکس معده بسیار مفید است
سرکه سیب: روزی یک تا دو قاشق چایخوری سرکه سیب بخورید. مخلوط سرکه سیب و عسل بسیار مفید و خوشمزه است. حتی میتوان به جای لیمو، سرکه سیب در چای ریخت. بسیاری از مردم به اشتباه تصور میکنند سوء هاضمه و رفلاکس بر اثر تولید زیاد اسید معده ایجاد می شود. اما آخرین مطالعات نشان میدهد که بر خلاف باور مردم، این عارضه به دلیل کمبود اسیدهای لازم برای هضم کامل غذا بروز میکند. همچنین خوردن ترشی، ترشی کلم و سایر غذاهای ترش و اسیدی به کنترل اسید معده کمک میکند.
چایها و دمنوشها: نوشیدن چای و دمنوش بابونه، نعناع یا شنبلیله به کاهش علائم رفلاکس اسیدی کمک میکند.
بابونه : گل این گیاه در داروها استفاده میشود. ماده شیمیایی موجود گیاه بابونه سبب کاهش التهاب میشود. 50 قطره از تنتور این گیاه را سه بار در روز میل کنید. استفاده طولانی مدت بابونه ممکن است سبب بروز حساسیت شود.
بادرنجبویه : برای درمان نفخ معده و روده استفاده میشودرفلاکس معده مفید است. استفاده از این گیاه عوارض جانبی ندارد اما در صورتی که با گیاهان دیگر استفاده شود ممکن است سبب حساسیت پوستی مانند راش یا خارش پوستی شود.
بادرنجوبه برای درمان نفخ معده و روده استفاده میشود
جلبک دریایی فوکوس : 5 تا 10 میلیگرم از این گیاه که به صورت کپسول باشد سه بار در روز مصرف شود. مصرف این گیاه عوارض جانبی مربوط به مسمومیت ید در بردارد. خواص آن کمک به هضم غذا، رفع یبوست و کمک به سیستم گوارش است. در درمان نشانههای ریفلاکس معده بسیار مؤثر است.
خار مریم : برای درمان موقتی سوزش سرِدل استفاده میشود. چون سرشار از کلسیم است برای ریفلاکس اسید معده مفید است. اما بیشتر از 200 گرم از شیرهی آن نباید مصرف شود.
به گزارش قدس آنلاین،امیر
هوشنگ احسانی متخصص پوست و مو در گفتگو با باشگاه خبرنگاران جوان گفت:
استفاده از خمیردندان و سیب زمینی (به میزان کمتر) در روند ترمیم زخم تاثیر
منفی میگذارد. هنگامی که از خمیردندان برای درمان سوختگی استفاده میشود،
مواد موجود در آن باعث آسیب بیشتر به پوست میشود.
وی افزود: استفاده از خمیر دندان در مواقع سوختگی بر روی زخم موجب افزایش و
یا تغییر درجه سوختگی میشود و این بدان معناست که افراد ممکن است با
قرار دادن این ماده روی محل آسیبدیده، سوختگی درجه دو خود را به یک سوختگی
درجه سه تبدیل کنند به همین سبب توصیه میشود به هیچ عنوان از خمیر دندان
برای درمان سوختگی استفاده نشود.
این پزشک متخصص در خصوص بهترین روشهای درمان گفت: شستشو فراوان با آب ولرم و سرمهای فیزیولوژی بهترین روش برای التیام سوختگی است.
وی بیان داشت: لازم است خانوادهها در منزل پماد سوختگی داشته باشند تا در
مواقع ضروری و نیاز پس از استریل کردن محل آسیب دیده و شستو شوی آن با
استفاده از گاز استریل و پماد سوختگی زخم را بپوشانند.
احسانی خاطر نشان کرد: در صورت در دسترس نبودن پماد و سایر داروها میتوان
از عسل برای ترمیم و درمان زخم استفاده کرد و برای این کار باید از سلامت
عسل مورد استفاده مطمئن شد هر چند که احتمال میکروبی شدن عسل بسیار پایین
است.
به گزارش قدس آنلاین به نقل از سانته مگزین؛ در وهله اول به نوشیدنی هایی که در طول روز مصرف می کنید توجه داشته باشید. قهوه و نوشابه های شیرین بر اعصاب تاثیر می گذارند، زمینه ساز حالات نگرانی می شوند و در روند خواب مطلوب اختلال ایجاد می کنند. کاهش مصرف آنها می تواند به بهبود خلق و خو کمک کند. اما برخی نوشیدنی ها نیز تاثیر آرام بخشی دارند البته نباید کافئین داشته باشند و به جای شکر از عسل استفاده شود.
در طول روز زمانی هر چند کوتاه را به خود اختصاص دهید و از فعالیت های مورد علاقه مانند مطالعه، تمرینات مدیتیشن، موسیقی، کارهای هنری و ... لذت ببرید.
ورزش نیز تاثیر فوری برای غلبه بر استرس دارد. ابتدا با پیاده روی روزانه 10 دقیقه ای شروع کنید و به تدریج مدت و شدت تمرینات را افزایش دهید.
شناخت موقعیت فعلی، احساسات و تفکرات بر خوشحالی و کاهش سطح اضطراب کمک می کند. تحقیقات نشان می دهد شناخت کامل نسبت به خود می تواند ترشح کورتیزول؛ هورمون استرس را کاهش دهد.