تاثیر شکلات تلخ بر خواب شب

تاثیر شکلات تلخ بر خواب شب

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که مصرف شکلات تلخ می تواند به یک خواب خوب شبانه کمک کند.

به گزارش ویرلن از پایگاه اینترنتی دیلی میل، پژوهشگران می گویند: شکلات تلخ سرشار از منیزیم، یک ماده معدنی مهم است که ساعت داخلی بدن را در حال کار در زمان نگاه می دارد؛
بنابراین مصرف شکلات تلخ می تواند به افراد در تطابق با ریتم های شب و روز کمک و خوابی با کیفیت برتر را تضمین کند.
این ماده مغذی در بسیاری از خوراکی ها از جمله سبزیجات برگدار سبز، مغز خشکبار، دانه ها، ماهی، حبوبات، غلات، آووکادو، ماست، موز و میوه های خشک یافت می شود.
شمار کمی از مردم از اهمیت منیزیم در حفظ سلامت بدن از جمله حمایت از یک سیستم ایمنی سالم، پیشگیری از ابتلا به برخی سرطان ها و کاهش خطر حمله قلبی مطلع هستند.
اکنون محققان دانشگاه ادینبورگ و کمبریج متوجه شدند که منیزیم شکلات تلخ به سلول های بدن در تطابق با چرخه های طبیعی زیست محیطی روز و شب کمک می کند.
آزمایش های انجام شده روی سه نوع ارگانیسم عمده بیولوژیکی یعنی سلول های انسانی، جلبک و قارچ نشان داد که در هر مورد، سطوح منیزیم در سلول ها در یک چرخه روزانه افزایش و کاهش می یابد. تجزیه و تحلیل های مولکولی نشان داد که این نوسان برای حفظ این ساعت ۲۴ ساعته در سلول ها حیاتی است.
همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که منیزیم تاثیر زیادی بر سوخت و ساز بدن، یعنی سرعت تبدیل مواد مغذی به انرژی توسط سلول های بدن، دارد.
از سوی دیگر پیش از این مشخص شده بود که منیزیم برای کمک به موجودات زنده در تبدیل مواد غذایی به سوخت ضروری است.
با وجود اینکه مکمل های منیزیم نیز به وفور در دسترس است اما بیشتر کارشناسان می گویند که بهتر است، منیزیم به طور طبیعی از رژیم غذایی گرفته شود

چگونه از زوال عقل در پیری جلوگیری کنیم؟

چگونه از زوال عقل در پیری جلوگیری کنیم؟

متخصص مغز و اعصاب با اشاره به راه‌های پیشگیری از ابتلا به آلزایمر و زوال عقل گفت: افرادی که عملکرد مغزی قوی و پرکاری داشته باشند، عوارض آلزایمر با تأخیر در آن‌ها ایجاد می‌شود.

فرهاد عصارزادگان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، در مورد بیماری آلزایمر و راه‌های پیشگیری از آن اظهار داشت: آلزایمر یکی از انواع دمانس یا زوال عقل است که علت‌های متفاوتی می‌تواند سبب بروز آن شود، البته دلیل اصلی ابتلا به زوال عقل، بیماری آلزایمر است.

وی افزود: دمانس یا زوال عقل به دو دسته قابل درمان و غیرقابل درمان تقسیم‌بندی می‌شود که اختلالات تیروئیدی، کمبود ویتامین B12 و ضربه سر از عوامل زوال عقل قابل درمان بوده و در حالت غیرقابل درمان، فرد هیچ‌گاه به حالت طبیعی باز نمی‌گردد که آلزایمر از این نوع محسوب می‌شود.

متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه با افزایش سن و کهنسالگی، میزان و شیوع آلزایمر نیز بیشتر می‌شود، افزود: اختلال حافظه از عوارض آلزایمر به شمار رفته و این بیماری از لحاظ آماری تفاوت محسوسی میان زن و مرد ندارد.

عصارزادگان با اشاره به اینکه البته در زمان‌های قدیم به نظر می‌رسد آلزایمر در زنان بیشتر بوده، گفت: این مسئله تا حدودی به کارکرد مغز بستگی دارد که شاید مردان در قدیم به دلیل فعالیت اقتصادی، بیشتر از مغز خود استفاده کرده و دیرتر وارد مرحله پررنگ آلزایمر می‌شدند.

وی در مورد اینکه آیا تحصیلکرده‌ها نسبت به سایر افراد کمتر دچار آلزایمر می‌شوند، گفت: آلزایمر همچون کوه یخی بوده که بخش کوچکی از آن از آب بیرون زده، لذا افرادی که تحصیلکرده باشند ممکن است با تأخیر علائم بالینی آلزایمر در آنها بروز کند و می‌توان گفت عملکرد مغزی قوی و پرکار سبب آسیب کمتر آلزایمر بر آن‌ها می‌شود.

متخصص مغز و اعصاب، میزان مطالعه و تحصیلات را در کاهش عوارض آلزایمر مؤثر دانست و گفت: تحقیقات نشان می‌دهد افرادی که مبتلا به فشار خون، قند و چربی بوده و تغذیه نامناسب داشته‌اند، بیشتر به آلزایمر مبتلا شده و البته سابقه فامیلی و ورزش نکردن نیز در بروز این بیماری می‌تواند مؤثر باشد.

خواص شگفت انگیز " آب برنج"


برنج خوراکی سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است که امروزه در تغذیه مردم جایگاه ویژه ای پیدا کرده است. اما جالب است بدانید که " آب برنج" را نباید دور ریخت زیرا فواید بسیاری برای سلامتی دارد.

به گزارش قدس آنلاین به نقل از Ameliore ta sante.fr؛ " آب برنج" ماده بسیار مفیدی برای پوست و موهاست و به علاوه خواص متعددی برای سلامتی دارد. سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است و برای درمان اختلالات گوارشی به خصوص اسهال و استفراغ عالی است. همچنین برای افزایش ترشح شیر مادر نیز توصیه می شود.

آب برنج منبع غنی از ویتامین های گروه B از جمله اسید فولیک، آهن، پتاسیم، روی و منیزیوم است. همه این مواد موجود در برنج هنگام طبخ وارد آب می شوند. همچنین آب برنج سفید نسبت به برنج قهوه ای حاوی مقدار بیشتری از این ترکیبات است. از جمله فواید آب برنج می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تامین انرژی
  • درمان و پیشگیری از ناراحتی های گوارشی مانند اسهال، استفراغ و حالت تهوع
  • کمک به تنظیم دمای بدن
  • افزایش قدرت شیردهی برای خانم های باردار و شیرده
  • مؤثر در بهبود تحریکات پوستی
  • پیشگیری و  درمان یبوست

آنتی اکسیدان های آب برنج در کنار ویتامین ها و مواد معدنی می تواند از پوست در برابر اشعه های خورشید محافظت کند، با التهابات و تحریکات پوستی مقابله کند و از پیری زودهنگام پیشگیری کند.

یکی از مهم ترین ترکیبات آب برنج اینوزیتول است که به رشد سلول ها و تحریک جریان خون کمک می کند. این ماده به خصوص برای پیشگیری از بروز علائم زودهنگام پیری و بروز جوش های باز روی پوست مؤثر است. در واقع استفاده از آب برنج موجب صافی و شفافیت بیشتر پوست، بهبود تحریکات پوستی، تامین پروتئین پوست و درخشندگی و نرمی قابل توجه موها را در پی دارد.

البته باید توجه داشت که برای تهیه آب برنج فقط باید آب را همراه برنج 20 دقیقه پخت و پس از صاف کردن استفاده نمود. در مورد خانم های باردار و شیرده توصیه می شود روزی 8 تا 10 فنجان مصرف شود

کاهش ابتلا به سرطان پروستات با خوردن روزانه یک گوجه فرنگی

متخصص تغذیه با اشاره به اینکه مهم‌ترین عامل در سرطان پروستات سن است، گفت: اگر مردان در سنین جوانی روزانه یک عدد گوجه فرنگی مصرف کنند می‌توانند در سنین بالا از ابتلا به سرطان پروستات در امان باشند.

به گزارش گروه بهداشت و درمان خبرگزاری فارس، شهرام خزایی اظهارداشت: گوجه فرنگی حاوی ویتامین A است که برای پیشگیری از ابتلا به بیماری پروستات بسیار مفید است؛‌ همچنین مصرف گوجه فرنگی باعث سلامت پوست می‌شود و برای تقویت بینایی و درمان یبوست موثر است.

وی افزود: در خیلی از موارد مصرف گوجه فرنگی به بیمارانی که به سرطان ریه، لوزالمعده و پروستات مبتلا هستند توصیه می‌شود؛ لیکوپنی موجود در گوجه فرنگی آنتی اکسیدانی است که باعث جلوگیری از ایجاد کلسترول بد در خون می‌شود و از حملات قلبی جلوگیری می‌کند.

متخصص تغذیه در ادامه تصریح کرد: البته مصرف خام گوجه فرنگی ممکن است مقدار زیادی از لیکوپن آن را هدر دهد و باید پخته مصرف شود تا مقدار بیشتری از لیکوپن جذب سلول‌های بدن شود.

خزایی با بیان این مطلب که شانس بروز سرطان پروستات با گذشت سن در مردان افزایش می‌یابد، گفت: مهم‌ترین عامل در سرطان پروستات سن است و اگر مردان در سنین جوانی روزانه یک عدد گوجه فرنگی مصرف کنند می‌توانند در سنین بالا از ابتلا به سرطان پروستات در امان باشند.

فواید زیره سیاه برای سلامتی

زیره سبز با نام علمی Cuminum Cyminum یکی از ادویه های غذاهای مکزیکی و هندی است. این ادویه یکی از اجزای کلیدی ادویه کاری و برخی فلفل های قرمز است. با افزودن این ادویه عالی نه تنها طعمی تند و عطری عالی به غذا می دهید بلکه می توانید چربی سوزی بیشتری را تجربه کنید.

در یک تحقیق در ۸۸ زن دارای اضافه وزن و یا چاقی که به دو گروه تقسیم شدند از گروه اول خواسته شد تا روزی دوبار ماست و یک قاشق چای خوری زیره سیاه بخورند و گروه بعدی فقط ماست ساده مصرف کنند. بعد از سه ماه گروه زنانی که زیره را در رژیم خود داشتند ۵۰ درصد بیشتر از زنانی که ماست ساده مصرف کرده بودند وزن از دست داده بودند. همچنین ۱۴٫۴ درصد از چربی بدنی این گروه کاهش پیدا کرده بود یعنی حدود سه برابر بیشتر از گروهی که زیره مصرف نکرده بودند.

همچنین زنانی که زیره خورده بودند به طور قابل توجهی کاهش در شاخص توده بدن و دور کمرشان را تجربه کردند. کاهش کلسترول خون و کاهش سطح LDL و تری گلیسیرید در این گروه به طور باور نکردنی بیشتر از گروه دیگر بود.

محققان علت کاهش وزن را به طبیعت گرم این ادویه ارتباط می دهند چرا که به طور موقتی موجب افزایش سوخت و ساز در بدن می شود. اثرات کاهنده کلسترول این ادویه را می توان به ترکیباتی به نام گلیکوزید ساپونین (glycoside saponin) نسبت داد. این ترکیب در زیره موجب جلوگیری از جذب کلسترول و افزایش دفع آن از بدن می شود.

زیره سیاه

فواید زیره سیاه برای سلامتی

اگر بخواهیم از فواید زیره بگوییم لیستی بلند و بالا باید تهیه کنیم. زیره سیاه برای مشکلات گوارشی بسیار مفید است چرا که به علت وجود روغن های ضروری، سدیم و منیزیم در آن به افزایش هضم غذا و کاهش درد معده کمک می کند. برای مبارزه با بی خوابی، اختلالات تنفسی و حتی مشکلات پوستی و کم خونی می توانید زیره سیاه را در رژیم غذایی تان بگنجانید. زیره سیاه سرشار از آهن و ویتامین C است که مصرف آن یک سیستم ایمنی قدرتمند را برای مبارزه با بیماری ها و عفونت ها تشکیل می دهد.

برای اینکه زیره مصرفی تان طعم و عطر بهتری داشته باشد دانه آن را خریداری کرده و در خانه آسیاب کنید.

در اینجا راه هایی را برای افزودن زیره به رژیم غذایی تان پیشنهاد می دهیم:

می توانید در هنگام پخت سوپ یا کوفته یا خورشت یک قاشق چای خوری زیره به غذایتان اضافه کنید.

به سس های سالاد و حتی سس مایونز زیره بیفزایید.

هنگام پختن نیمرو کمی زیره به آن زیره اضافه کنید.

زیره را به عنوان ادویه در ترشی بریزید.

چای زیره درست کنید. به این صورت که دانه های زیره را جوشانده و ۱۰ دقیقه بگذارید تا خیسانده شود.

به عنوان ادویه به ماست زیره بزنید و نوش جان کنید.

تحقیقات نشان داده که زیره می تواند برای بهبود عملکرد حافظه و همچنین مبارزه با طیف وسیعی از میکروب ها مفید باشد. زیره سیاه را در رژیم غذایی تان بگنجانید و از مزایای بی شمار آن بر روی سلامتی و کاهش وزن بهره ببرید