هر 3 دقیقه یک سکته مغزی در ایران

دبیر علمی نهمین کنگره کشوری و بین‌المللی سکته‌های مغزی گفت: در ایران در هر سه دقیقه یک نفر دچار سکته مغزی می‌شود. بنابراین توجه به این بیماری اولویتی منطقی است.

هر 3 دقیقه یک سکته مغزی در ایران

دکتر حجازی در نهمین کنگره کشوری و بین‌المللی سکته مغزی با بیان اینکه در دنیا هر شش ثانیه یک سکته مغزی اتفاق می‌افتد، گفت: در ایران هم هر سه دقیقه یک نفر دچار سکته مغزی می‌شود.

وی افزود: در ایران نیز مانند سایر کشورهای دنیا سکته مغزی یکی از عوامل مهم مرگ و میر است و دومین عامل مرگ و میر و اولین عامل بیماری‌های ناتوان کننده محسوب می‌شود.

حجازی ادامه داد: در گذشته در کشور ما سکته مغزی یک بیماری مزمن شده بود و نگاه منطقی به آن وجود نداشت. بر این اساس هزینه‌های بالایی به فرد، خانواده و جامعه و دولت‌ها وارد می‌شد. بنابراین رسیدگی به آن یک اولویت منطقی است.

دبیر علمی نهمین کنگره کشوری و بین المللی سکته مغزی با بیان اینکه پیش از این اتفاق جدی در حوزه سکته مغزی در کشور رخ نداده بود، گفت: در این دوره کمیته رسیدگی به سکته مغزی تشکیل شد و با نگاهی استراتژیک امروز سکته مغزی یکی از اولویت‌های وزارت بهداشت است و همکاری بین بخشی خوبی هم میان انجمن سکته مغزی و معاونت درمان وزارت بهداشت انجام شده، به طوری که امروز 55 بیمارستان مجهز به تجهزات درمان سکته مغزی شده‌اند.

حجازی با بیان اینکه در این کنگره ما همه جنبه‌های سکته مغزی را مورد بحث قرار می‌دهیم، گفت: همچنین در این همایش 90 سخنرانی علمی، 60 پوستر ارائه خواهد شد و 9 کارگاه نیز برگزار می‌شود.

منبع:ایسنا 

کدام تخم مرغ سالم تر است؛ پوسته سفید یا قهوه ای


تخم مرغ ها مثل دیگر مواد غذایی تنوع زیادی دارند. شاید برای شما این سوال به وجود بیاید که در بین تخم مرغ های رسمی رایج کدامیک سالم تر هستند.

تخم مرغ های سفید و قهوه ای به جز تفاوت در رنگ شان هیچ تفاوت دیگری ندارند. تخم مرغ های قهوه ای از مرغ های با لاله گوش قرمز و تخم مرغ های سفید از مرغ هایی با لاله گوش سفید به دست می آیند.

تخم مرغ

آیا تخم مرغ های قهوه ای سالم ترند؟

رنگ تخم مرغ به هیچ عنوان بیانگر کیفیت آن نمی باشد. نه تخم مرغ قهوه ای سالم تر از سفید است و نه بر عکس!

چرا تخم مرغ های قهوه ای گران تر هستند؟

علت گرانتر بودن تخم مرغ های قهوه ای سالم تر بودن آن ها نیست. بلکه از آن جایی که از مرغ هایی که بزرگ تر هستند و نیاز به غذای بیشتری دارند تولید می شوند بنابراین برای جبران غذای آن ها تخم شان گرانتر شده است.

چرا طعم تخم مرغ های قهوه ای بهتر است؟

علت این است که مرغ هایی با لاله گوش قرمز تغذیه بهتری دارند. تغذیه خوب مرغ تاثیر زیادی بر روی طعم و مزه تخم مرغ دارد. به همین دلیل زرده تخم مرغ های قهوه ای پر رنگ تر و طعم بهتری نیز دارد.

چرا پوسته تخم مرغ های قهوه ای ضخیم تر است؟

اینطور نیست! پوسته تخم مرغ های سفید و قهوه ای از نظر ضخامت یکسان هستند. مرغ های پیرتر تخم مرغ هایی با پوسته نازک تر نسبت به مرغ های جوان تر تولید می کنند.

از مصرف این گونه تخم مرغ ها صرفنظر کنید:

از آن جایی که قیمت چربی و پروتئین های حیوانی بالاست و برای تولید کنندگان صرفه اقتصادی ندارد بنابراین برخی مرغ ها فقط با مواد غذایی گیاهی مانند ذرت و سویا تغذیه می شوند. این در صورتی است که مرغ حیوانی گیاهخوار نیست. بنابراین تخم مرغ این دسته از مرغ ها ارزش غذایی پایینی دارد.

برخی تولید کنندگان برای تغذیه امگا ۳ به مرغ ها می دهند. این امگا ۳ کمترین سودی برای بدن شما ندارد چرا که اینگونه مرغ ها با ضعیف ترین مواد غذایی حاوی امگا ۳ تغذیه می شوند. همچنین این دسته از مرغ ها بسیار سریع تر از سایر مرغان از بین می روند.

تعداد زیادی از مرغ هایی که در یک فضای کوچک پرورش می یابند دارای تغذیه نامناسب و ضعیف و استرس و بیماری هستند. بنابراین تخم این گونه مرغ ها فاقد ارزش غذایی چندانی است.

Group of chickens on a field of grass.

این تخم مرغ ها را بخورید:

مرغ هایی که در مزرعه چرانده می شوند تخم مرغ های سالم تری دارند. براساس گزارش سازمان کشاورزی ایالات متحده اینگونه تخم مرغ ها ۲ برابر امگا۳، ۳ برابر ویتامین E، ۷ برابر بتاکاروتنو ۱٫۵ برابر ویتامین A بیشتری نسبت به باقی تخم مرغ ها دارند.

همچنین ۳۳ درصد کلسترول کمتر و ۲۵ درصد چربی های اشباع کمتر نیز دارند.

زرده این گونه تخم مرغ ها رنگی تر و حاوی مواد مغذی است و سفیده آن ها دارای بیشتر پروتئین ها می باشد.

تخم مرغ را اینگونه مصرف کنید:

پختن تخم مرغ خواص و آنتی اکسیدان های آن را تا حد زیادی از بین می برد. برای بهره بردن از خواص غذایی تخم مرغ آن را خام مصرف کنید و یا اینکه خیلی خیلی کم آن را بپزید. پختن آبپز و املت و نیمرو کردن و پختن با مایکروویو کمترین خواص را برای بدن دارد.

راهکارهایی برای آب کردن شکم

راز «رژیم لاغری شکم صفر» در علم ژنتیک نهفته است؛ در این مطلب قصد داریم به بررسی تاثیر مواد غذایی بر ژن‌های انسان بپردازیم. شما می‌توانید به سادگی با اعمال چند تغییر کوچک در رژیم غذایی و شیوه زندگی خود به سلامتی دست یابید. برای شروع، کافی است ژن چربی خود را خاموش کرده و با نخوردن چربی، شکم‌تان را آب کنید.


راهکارهایی برای

قبل از صبحانه پیاده‌روی سریع کنید

به گزارش بهداشت نیوز، مارتا چزلر یکی از کسانی است که پیاده‌ روی سریع را به عنوان بخشی از برنامه رژیم لاغری خود انجام داده و به نتایج شگفت‌ انگیزی دست یافته است. مارتا توانست در کمتر از 6 هفته بیش از 9 کیلوگرم وزن کم کند و 17 سانتیمتر از سایز دور کمرش را کاهش دهد. او به مدت 6 هفته هر روز قبل از صبحانه پیاده‌ روی کرد.

بلغور بخورید

افزودن بلغورهای شیرین به برنامه رژیم غذایی نقش قابل‌توجهی در کاهش وزن شما خواهد داشت. این غذای خوشمزه به شما کمک می‌کند در عرض چند هفته 6 کیلوگرم وزن کم کنید. اگر به شیرینی‌جات اعتیاد دارید، بر اساس دستورالعمل فوق بلغور بخورید تا به نتایج دلخواه‌تان دست یابید.

میوه‌های قرمز را به میوه‌های سبز ترجیح بدهید

میوه‌های قرمز بهترین گزینه برای کاهش وزن هستند. به عنوان مثال، هندوانه بیش از خربزه و انگور قرمز بیش از انگور سبز به شما کمک خواهند کرد. چون این میوه‌ها از مواد مغذی بیشتری برخوردارند. فلاونوئیدهای موجود در این میوه‌ها، به ویژه آنتوسیانین‌‌ها، از انباشت  چربی در بدن جلوگیری به عمل می‌‌آورند.

اسموتی پروتئینی

برایان ویلسون، که یک حسابدار 29 ساله است، در عرض 6 هفته 8.5 کیلو وزن کم کرد و 15 سانتیمتر از سایز دور کمرش را کاهش داد. او معتقد است که استفاده از این برنامه رژیم لاغری که حاوی اسموتی پروتئینی است، به او کمک کرده که به نتیجه دلخواهش دست یابد.

ریزمغذی‌های عضله‌ساز در تخم‌مرغ

غذاهای  بدون چربی، سیر کننده و پروتئینی بخش اصلی برنامه رژیم لاغری شکم صفر هستند. تخم‌مرغ سرشار از ریزمغذی‌های عضله‌ساز است که خواص شگفت‌انگیزی دارد. این ماده غذایی علاوه بر موارد فوق، یکی از منابع بزرگ کولین نیز هست.

اکسیر جادویی

هر روز را با نوشیدن یک لیوان آب سم‌زدا شروع کنید؛ می‌توانید برای طعم‌دار کردن، تکه‌های لیمو، پرتقال یا گریپ فروت را به آن اضافه کنید. توصیه می‌شود تا زمان خواب حداقل 8 لیوان آب بنوشید.

مخلوط مخصوص

سه جزء اصلی یک وعده غذایی مناسب در برنامه رژیم لاغری شکم صفر، پروتئین، فیبر و چربی‌های سالم هستند که هر سه به وفور در یک مخلوط مناسب قابل دریافت هستند. برای تهیه مخلوط مخصوص به خودتان می‌توانید از انواع آجیل، دانه‌ها، میوه‌های خشک شیرین نشده و تکه‌های شکلات تلخ استفاده کنید.

ورزش کنید

بزرگ‌ترین دلیلی که ما را از انجام تمرینات باز می‌دارد چیست؟ هیچ. سعی کنید تمرین منظم، دوش گرفتن و تعویض لباس را به یک برنامه روتین تبدیل کنید. تمرین کردن در ایام تعطیلات می‌تواند شما را به اندام دلخواه‌تان برساند.

مکمل مصرف کنید

اگر هر روز مقدار زیادی ویتامین و پروبیوتیک دریافت می‌کنید، باید تجدید نظر کنید. چون افزایش سطح ویتامین B در طولانی‌مدت باعث چاقی و دیابت خواهد شد.

شکلات تلخ و توت به عنوان دسر

خوردن مواد غذایی خوشمزه یک اصل اساسی در برنامه رژیم لاغری شکم صفر است. خانم‌ها می‌توانند با استفاده از این برنامه از چاقی دوران حاملگی جلوگیری کنند.

قزل‌آلا بخورید

مصرف پروتئین بدون چربی مانند ماهی یک راهکار عالی برای مبارزه با انباشت چربی و افزایش متابولیسم است. اما ماهی قزل‌ آلای پرورشی که در بازارهای محلی به فروش می‌رسد، برای آب کردن شکم چندان مناسب نیست. ماهی‌های آب‌های آزاد به واسطه برخورداری از اسیدهای چرب امگا3 شهرت دارند که برای قلب مفید هستند. دریافت 1.253 میلی‌گرم امگا3 از التهاب و بزرگ شدن شکم جلوگیری می‌کند.

مصرف کره بادام زمینی در برنامه رژیم لاغری

یک کره بادام زمینی خوب از 2 چیز تشکیل شده است: بادام زمینی و شاید کمی نمک. همانطور که می‌دانید، بادام زمینی نقش به‌سزایی در لاغری و کاهش چربی‌های غیر اشباع دارد. به علاوه، سرشار از فیبر و پروتئین است که سوخت و ساز بدن را افزایش می‌دهد.

سالاد سالم قبل از ناهار

خوردن حجم زیادی سبزی کم‌کالری شما را سیر می‌کند، بدون آنکه باعث اضافه وزن شود. کایل کمبریج می‌گوید خوردن سالاد به طور منظم او را به موفقیت رسانده است. او تصمیم گرفت پیش از هر وعده غذایی مقداری سالاد بخورد تا دچار پرخوری نشود. اینطور بود که توانست سریعا وزن کم کند. کایل در عرض 6 هفته 11 کیلو وزن کم کرد و مجبور شد یک کمربند جدید هم بخرد.

از مصرف بیش از حداین8ماده غذایی اجتناب کنید

التهاب واکنش طبیعی بدن به جراحت و عفونت است. زمانی که واکنش التهابی بدن شدید و طولانی باشد، به التهاب مزمن تبدیل می شود. التهاب مزمن احتمال بروز دیابت و بیماری های قلبی را افزایش می دهد.

به گزارش «بهداشت نیوز» در این میان اگرچه نقش برخی از مواد غذایی حاوی پلی فنول و کاروتنوئیدها با کاهش التهاب در بدن همراه است، برخی غذاها نیز به رقم این که به ظاهر سالم به نظر می رسند، نقش افزایش دهنده التهاب را در بدن دارند و باید در مصرف آنها از افراط پرهیز کرد:

روغن های گیاهی: این گونه روغن ها از قبیل روغن نباتی، حاوی اسیدهای چرب امگا 6 هستند که می تواند منجر به افزایش التهاب و افزایش خطر ابتلا به بیماری های مزمن شود. اسیدهای چرب امگا 3 در روغن هایی مانند ذرت، گل رنگ، آفتابگردان، هسته انگور، سویا، بادام زمینی، سس مایونز و بسیاری از سس های سالاد یافت می شود.

شکر: ممکن است مقاومت در برابر دسر، شیرینی، شکلات و حتی آب میوه سخت باشد. با این حال، مجله آمریکایی تغذیه بالینی هشدار می دهد که قند فرآوری شده باعث آزاد شدن مواد پیام آور التهابی به نام سیتوکین می شود. هر ماده ای که بر روی غذاهای بسته بندی شده با پسوندOSEمثل فروکتوز یا ساکاروز تمام شده باشد، شکر است و التهاب آور.

چربی های اشباع: مطالعات متعدد نشان داده اند که چربی های اشباع باعث التهاب چربی (بافت چربی) می شود. این مواد نه تنها به عنوان یک شاخص برای بیماری های قلبی است بلکه می تواند التهاب و ورم مفاصل را بدتر کند. پیتزا، پنیر پیتزا، محصولات گوشتی (به خصوص گوشت قرمز)، محصولات لبنی پر چرب، پاستا و دسرها غنی از چربی اشباع هستند.

آرد تصفیه شده: محصولات تهیه شده با آرد سفید، برنج سفید، سیب زمینی سفید و بسیاری از غلاتی که دارای کربوهیدرات های تصفیه شده هستند، می تواند التهاب آور باشند. مصرف این نوع محصولات علاوه بر التهاب خطر ابتلا به سرطان، افزایش وزن و دیگر بیماری های مزمن را افزایش می دهد.

الکل: مصرف طولانی مدت الکل خطر ابتلا به التهاب مزمن و برخی سرطان ها را افزایش می دهد.

چربی های ترانس: این گونه چربی ها که در غذاهای سرخ شده و غذاهای آماده یافت می شوندف شانس فعال شدن عوامل التهابی قوی را افزایش می دهند.

گلوتن: آلرژی شایع به گلوتن و کازئین (پروتئین موجود در لبنیات و گندم) ممکن است که التهاب را افزایش دهد. برای افرادی که با آرتریت زندگی می کنند و یا مبتلا به بیماری سلیاک (حساسیت به گلوتن) هستند و یا عدم تحمل به لبنیات دارند، اثر التهابی این مواد می تواند حتی بدتر از سایر افراد باشد. گلوتن در گندم، چاودار، جو و هر گونه مواد غذایی ساخته شده با این دانه ها یافت می شود.

افزودنی های غذایی: منو سدیم گلوتامات یک افزودنی غذایی برای افزایش عطر و طعم است که اغلب در مواد غذایی و سس آماده آسیایی پیدا می شود. سوپ آماده، سس های سالاد و اغذیه های فرآوری شده و تهیه شده از گوشت نیز حاوی این ماده هستند. این ماده شیمیایی می تواند التهاب مزمن را آغاز کند و سلامت کبد را تحت تاثیر قرار دهد.

منبع: آوای سلامتی

اثرنوشابه روی کلیه ها

بیماری کلیوی دیر تشخیص داده می‌شود و یک بیماری موذی است که طی سال‌ها به آرامی تکامل پیدا می‌کند تا زمانی که به صورت آشکار خود را نشان می‌دهد و غیر قابل برگشت است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 دو لیوان نوشابه در روز دو برابر خطر ابتلا به نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد.

خطرات ناشی از این نوشیدنی به مقدار قند بالای آن محدود نمی‌شود، وزن را بالا می‌برد و برای افراد مبتلا به دیابت مضر است.

اما بهتر است بدانید مقداری اسید فسفریک نیز به ارمغان می‌آورد؛ دو لیوان نوشابه در روز دو برابر خطر ابتلا به نارسایی کلیه را افزایش می‌دهد؛ البته نوشابه هایی مانند سودا و نوشابه‌های شیرین هم همین خواص را دارا هستند.

نوشابه و اسید فسفریک

یکی دیگر از خطرهای این نوشابه محتوای اسید فسفریک در نوشابه است؛ این ماده که تنها در نوشابه یافت می‌شود دارای طعم و مزه ترش است؛ اسید فسفریک یک مانع درعملکرد کلیه است و موجب ترویج سنگ کلیه می‌شود.

محققان آمریکایی برای نشان دادن این پدیده 500 نفر را مورد آزمایش قرار دادند؛ تمام عادات غذایی از جمله مصرف مشروبات الکلی در یک پرسشنامه جمع آوری شد؛ در این تحقیق مشاهده شد دو لیوان نوشابه خطر ابتلا به نارسایی کلیوی را دو برابر می‌کند، باید گفت در مورد نوشابه‌های لایت هم همینطور است.

نارسایی کلیه یک بیماری شایع است و در حال حاضر 3 میلیون فرانسوی را تحت تاثیر قرار داده است.

بیماری کلیوی دیر تشخیص داده می‌شود و یک بیماری موذی است که طی سال‌ها به آرامی تکامل پیدا می‌کند تا زمانی که به صورت آشکار خود را نشان می‌دهد و غیر قابل برگشت است.

افرادی که در معرض این بیماری هستند باید بیشتر مراقب باشند: افراد بالای 60 سال، افرادی که دارای سابقه بیماری کلیوی ژنتیکی، فشار خون بالا و به ویژه کسانی که در معرض خطر دیابت هستند.

در حال حاضر به بیماران کلیوی توصیه می‌شود از نوشیدن نوشابه و دیگر موادغذایی که دارای اسید فسفریک هستند مانند گوشت خودداری کنند چون موجب گسترش این بیماری می‌شوند؛ افراد سالم نیز باید مراقب مصرف روزانه خود باشند.