همه چیز درباره 4 نوبرانه بهاری

همه چیز درباره 4  نوبرانه بهاریگوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد.

گوجه سبز

از مهم‌ترین خواص این میوه، خاصیت مسهلی و اشتهاآور بودن آن است که به خوبی شناخته شده است. همچنین اثرات منحصر به فرد آن شامل کاهش فشارخون و کلسترول خون، حذف رسوبات از خون و تنظیم عملکرد معدی- روده‌ای است. به علاوه این میوه زیاد کننده ادرار بوده و برای درمان ناراحتی‌های مجاری ادراری مفید است.گوجه‌سبز برطرف‌کننده عطش و خنک کننده نیز می‌باشد.

این میوه اثرات قابل توجهی در جلوگیری از بیماری‌هایی مانند چربی خون بالا، پیری سلول و سرطان دارد. اسید بنزوئیک، ترکیبی است که خاصیت ضد میکروبی دارد. این ماده به طور طبیعی در گوجه سبز وجود دارد. همچنین بعضی از تحقیقات بیانگر خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی این میوه هستند. گوجه سبز باعث تعادل اسید و باز در جریان خون می‌شود، از این رو می‌تواند در درمان حالت اسیدی خون مفید باشد. 
نکات مهم در مصرف گوجه سبز
• زیاده‌روی در مصرف آن ممکن است سبب دل درد و نفخ شود.
• خواص گوجه‌سبز نرسیده به علت داشتن اسیدهای مختلف بیشتر از میوه‌های رسیده است و در عوض نفخ آن هم بیشتر است. مصرف گوجه‌سبز آلوده سبب بروز مسمومیت‌های گوارشی می‌شود.
• همچنین مصرف زیاد آن حالتی از حساسیت موقت را در دهان و دندان‌های مصرف کننده ایجاد می‌نماید.

باقلا
باقلا در حدود شش هزار سال پیش از میلاد، جزء رژیم غذایی مردم مدیترانه و آسیا و آفریقا به شمار می‌رفته است. امروزه باقلا در سایر نقاط دنیا کشت می‌شود. این گیاه دارای ماده‌ای به نام «فیتین» می‌باشد که دارای ارزش غذایی بالایی است. این ماده غنی از کلسیم بوده و تقویت‌کننده به شمار می‌آید.

باقلا از نظر طبیعت، سرد محسوب می‌شود ولی گل باقلا گرم است. دم کرده گل باقلا برای دفع سنگ کلیه و قولنج‌های کلیوی به کار برده می‌شود. گل باقلا مدر و ضد تشنج بوده و برای ورم مثانه مفید است.
مخلوطی از باقلای پودر شده با روغن بادام و کمی قند برای سرفه و خراش‌های گلو مفید است. خوردن باقلا (بخصوص افراط در خوردن باقلای خام در فصل بهار) در برخی اشخاص نوعی مسمومیت ایجاد می‌کند که آن را «فاویسم» (یا فابیسم) گویند.
در بعضی موارد عوارض خیلی شدید و مهلکی ایجاد می‌کند به این ترتیب که موجب تب، کم خونی، یرقان، اسهال، اختلالات روانی و ناراحتی‌های قلبی می‌شود. بنابراین از خوردن باقلای تازه و خام باید اجتناب کرد.  

توت‌فرنگی 
توت‌فرنگی منبع خوبی از فیبر، ویتامین C، فولات، پتاسیم و آنتی اکسیدان‌ها می‌باشد که این مواد مغذی سبب می‌شوند مصرف توت‌فرنگی باعث افزایش سلامت قلب، کاهش خطر ابتلا به انواع سرطان و در کل ارتقاء سلامتی بدن شود. همچنین دارای املاح کلسیم، آهن و فسفر می‌باشد. از مواد موثر مهم آن می‌توان تانن، موسیلاژ، قندهای مختلف، سالیسیلات‌ها و بخصوص اسیدهای میوه را نام برد. توت‌فرنگی سرشار از ویتامین و فاقد چربی اشباع است و کالری کمی دارد.

دریافت روزانه یک واحد توت‌فرنگی باعث افزایش قابل توجهی در مقدار فولات خون شده و نیز فشار خون بالا را کاهش می‌دهد. فولات، مقدار هموسیستئین خون را کاهش می‌دهد. همچنین توت‌فرنگی دارای مقادیر بالایی از آنتی‌اکسیدان‌ها مثل الایژیک اسید و آنتوسیانین است که در پیشگیری از بیماری‌های قلبی موثرند. این مطالعات اهمیت مصرف توت‌فرنگی را در برنامه غذایی به عنوان عامل بهبود عملکرد دستگاه قلبی- عروقی نشان می‌دهند.

تذکراتی در مورد مصرف توت‌فرنگی
نکته مهمی که در مورد توت‌فرنگی باید در نظر داشت این است که اولاً به علت تماس میوه‌ها بر روی زمین، خاک و کود ممکن است آلوده شود که باید آن را بدقت شسته و سپس مصرف کرد.
ثانیاً بعضی از افراد نسبت به آن حساسیت دارند و ممکن است این حساسیت بصورت استفراغ و یا ناراحتی‌های جلدی بروز کند. همچنین در افرادی که دارای ناراحتی‌های پوستی می‌باشند ممکن است آنها را تشدید کند که باید این نکته مورد توجه قرار گیرد. توت‌فرنگی به علت داشتن اسید سالیسیلیک در بعضی اشخاص، کبد و مثانه را تحریک کرده و جوش‌هایی شبیه کهیر ایجاد می‌کند که به علت آلودگی خون و داخل بدن است.

چغاله بادام

مواد مغذی میوه کال و نارس بادام کمتر از میوه‌های رسیده است و از نظر کلسیم، آهن و به طور کلی املاح معدنی در سطح پایین‌تری قرار دارد. رسیده این میوه افراد را در برابر بیماری‌هایی چون پوکی استخوان، افزایش کلسترول، کم‌خونی و چسبندگی روده‌ها محافظت می‌کند، اما تا وقتی کال است از این ویژگی‌ها برخوردار نیست. این میوه در صورت عدم افراط و رعایت برخی نکات بهداشتی فایده مهمی چون جلوگیری از گرفتگی عضلات دارد.

از سوی دیگر این نوبرانه ترکیباتی دارد که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده می‌شود.

نکات مهم در مصرف چغاله بادام
 بسیاری از افراد معتقدند که این میوه‌ها «سرد» هستند و مصرف زیاد آنها موجب عوارضی از قبیل دل به هم خوردگی، تهوع، اسهال، سردرد و دل درد می‌شود. در واقع گرد و غبار نشسته بر روی میوه‌ها حاوی بسیاری از میکروب‌ها است که موجب ایجاد عوارضی شبیه همان «سردی کردن» می‌شود. 

عموماً کودکان با دیدن این گونه میوه‌ها بر روی چرخ‌دستی‌ها که ظاهری تمیز و خیس دارند، به گمان اینکه این خوراکی‌ها توسط فروشنده تمیز شده‌اند آنها را خریده و بلافاصله با پاشیدن مقداری نمک آن را میل می‌کنند. در حالی که این خوراکی‌ها اصولاً شسته و ضد عفونی نشده‌اند و آبی که بر روی آنها پاشیده می‌شود صرفاً برای تازه و خوش منظره نگه داشتن آنها است.

6 ماده غذایی که شما را چند سال جوان تر می کند

گوجه فرنگی از آن دسته از صیفی‌جاتی است که در حفظ و نگهداری پوستتان در مقابل پیری بسیار موثر است. این ماده یک منبع فوق العاده از لیکوپن است، لیکوپن آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که می‌تواند اثرات ناشی از نور خورشید که باعث چروک شدن پوست می‌شود را جلوگیری کند. این ماده اساس مکمل کرم‌های ضد آفتابی نیز هست.
سرویس سبک زندگی فردا؛ بشیر قلی‌زاده سرچشمه: باید توجه داشته باشید که بهترین نوع از مواد غذایی نیز قادر نیستند جلوی پیری و چروکیده شدن پوست را که به صورت طبیعی اتفاق می‌افتد را بگیرند، اما مواد غذایی‌ای نیز هستند که با مصرف آنها می‌توانید پوستی جوان‌تر و شادابتر داشته باشید. این‌گونه مواد غذایی از دهیدارته (خشک شدن پوست و از دست دادن آب موجود در آن را، دهیدراته می‌گویند) شدن پوست شما جلوگیری کرده و موجب حفظ کلاژن در آن شده و فیبرهای الاستیکی که برای صاف بودن پوست لازم هست را حفظ می‌کند. در این یادداشت با مواد غذایی‌ای آشنا خواهید شد که با مصرف مداوم و طبق اصول آنها از پیری زودرس رهایی می‌یابید و در نظر هر بیننده‌ای چند سال جوانتر به نظر خواهید رسید.
  
 
۱. گوجه فرنگی

گوجه فرنگی از آن دسته از صیفی‌جاتی است که در حفظ و نگهداری پوستتان در مقابل پیری بسیار موثر است. این ماده یک منبع فوق العاده از لیکوپن است، لیکوپن آنتی اکسیدانی بسیار قوی است که می‌تواند اثرات ناشی از نور خورشید که باعث چروک شدن پوست می‌شود را جلوگیری کند. این ماده اساس مکمل کرم‌های ضد آفتابی نیز هست. گوجه فرنگی به مقدار کافی از ویتامین C برخوردار است و همچنین این ماده غذایی با دارا بود ویتامین A به شما کمک می‌کند تا پوستی صاف، درخشان و یک دست داشته باشید. 

لکوپن موجود در گوجه فرنگی با پختن شدن بیشتر آزاد شده و در اختیار بدنتان قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید مخلوط  تخم‌مرغ و گوجه‌فرنگی برای صبحانه یک ماده بسیار موثر برای جلوگیری از چروکیدگی پوست به حساب می‌آید.
 
 
۲. عدد تخم مرغ

یکی دیگر از طرفداران پوست بدن تخم مرغ است مخلوط تخم مرغ و گوجه که سرشار از ویتامین A است برای سلامت پوست بسیار مفید است این ماده با داشتن چربی‌های مفید که کمک می‌کنند پوستتان مرطوب بمانند، کمک زیادی برای کاهش چرک روی پوست می‌کند. از آنجا که تخم مرغ حاوی آهن، مس، و روی و دیگر مواد معدنی است که برای صاف ماندن پوست موثر است. همچنین این ماده با تامین پروتئین و اسید آمینه برای پوست بدن ساختار آن را محکم می‌کند.

با خوردن تخم مرغ، به خصوص سفیده آن که سرشار از پروتئین است به جنگ چروک پوست بروید. در ضمن سعی شود از تخم مرغ‌هایی که امگا ۳ بیشتری دارند استفاده شود.



۳. چای سفید

برای اینکه پوستی صاف شاداب و سالم داشته باشید حتما باید به مقدار کافی در طول شبانه روز آب مصرف کنید. در پاره‌ای از مواقع چای سفید هم می‌تواند جایگزین مناسبی برای آب باشد. چای سفید انتخاب مناسبی برای جوان نگه داشتن پوستتان به حساب می‌آید. زیرا این چای بیشتر از چای سبز حاوی آنتی اکسیدان بوده و کار آنتی‌اکسیدان‌ها مبارزه با رادیکال‌های آزاد بدن است. نبود این ماده در بدن باعث پیری زودرس می‌شود چای سفید به طور طبیعی کمتر از چای سبز و چای سیاه کافئین دارد. از این رو خاصیت مرطوب کنندگی آن از انواع دیگر چای‌ها بیشتر است.
 
 
 
۴. جوشانده استخوان

خاصیت ضد پیری جوشانده استخوان ثابت شده است اگر یک تکه از استخوان گاو را به مدت طولانی بجوشانید آب این استخوان جوشیده سرشار از کلاژن و پروتئین است. این مواد به صاف ماندن پوست شما کمک می‌کند. این بدان معنی نیست که کلاژن مستقیم به پوست شما می‌رسد، بلکه اسید آمینه‌های موجود در آب استخوان باعث تولید کلاژن می‌گردد. برای اینکه بتوانید آب جوشیده شده استخوان را با لذت میل کنید مقداری به آن زردچوبه، زنجبیل (منبع غنی از آنتی اکسیدان‌ها) با روغن فلفل قرمز که باعث می‌شود گردش خون در زیر پوست به خوبی جریان یابد و دیگر موادی که برای پوست مفید است، اضافه کنید و از نوشیدن آن لذت، و نیز از فواید آن بهره  کامل را ببرید. 

در رابطه با زیبایی این مطلب را بخوانید: میوه‌ای که برای سلامت بدن شما کمتر از یک معجزه نیست!


۵. شاهی آبی یا آب تره

این نوع سبزی بیشترین میزان ویتامین A را در میان سبزیجات به خود اختصاص داده است. با خوردن آن، پوستی قوی و درخشان خواهید داشت. همچنین این گیاه منبع خوبی از پتاسیم است، این ماده معدنی برای سلامت قلب مفید بوده و از گردش خون پشتیبانی می‌کند و نیز تعادل خوبی بین اسید‌های چرب امگا۳ ایجاد می‌کند که برطرف کننده التهاب است و نیز این سبزی قابلیت ارتجاعی پوست را در هنگام التهاب مزمن کاهش می‌دهد. 

شاهی آبی دارای عطر و طعم تندی است. این باعث می‌شود میل به خوردن آن افزایش یابد. این ماده غذایی را به صورت خام هم می‌توان مصرف کرده و یا درون سالاد و حتی سوپ ریخته و مصرف نمایید.



۶. روغن زیتون

برای آنکه پوست خود را مرطوب نگه داریم تا خشک نشود باید از چربی‌های سالم طبیعی در وعده غذایی خود استفاده کنید. این کار کمک می‌کند تا لپید‌های پوست حفظ شود. شما با مصرف روغن زیتون به طور طبیعی رطوبت پوست خود را در حد مطلوب نگه می‎دارید. روغن زیتون نیز منبع خوبی از آنتی اکسیدان‌ها است. این مواد از پیر شدن پوست جلوگیری می‌کنند. پس یادمان نرود بدن ما به تمام عناصر طبیعی نیازمند است، خواه میوه‌ها باشند یا انواع چربی‌های سالم و طبیعی. ما باید مواد ضروری بدن را به اندازه کافی در اختیار بدن قرار دهیم و ادر صورت ممکن از خوردن مواد غیر ضروری چون چیپس، پفک و نوشیدنی‌های قندی اجتناب کنیم.

فواید شگفت انگیز آب انار

کارشناسان در یک بررسی دریافتند: آب انار می‌تواند فشار خون را پایین آورد و قدرت حافظه را تقویت کند.

فواید شگفت انگیز آب اناربه گزارش بهداشت نیوز،  نتایج یک بررسی جدید نشان می‌دهد: نوشیدن آب انار فوائد بسیاری برای سلامتی دارد. این فوائد شامل کاهش فشار خون، تقویت قدرت حافظه در افراد مسن، کاهش واکنش‌های التهابی و محدود کردن رشد سلول‌های سرطانی می‌شود.

در این بررسی محققان به ارزیابی میانگین سطح فشار خون دیاستولی و سیستولی افرادی که از این نوشیدنی مصرف کرده و افرادی که مصرف آب انار نداشته‌اند، پرداختند.

یافته‌ها حاکی از آن است نوشیدن آب انار سطح فشارخون دیاستولی و سیستولی را پایین می‌آورد.

به گزارش ساینس ورلد ریپورت، آب انار حاوی آنتی اکسیدان‌هایی است که می‌تواند فشار خون را کاهش دهد.

آب انار همچنین دارای خواص ضد التهابی است که رشد سلول‌های سرطانی را کاهش داده و علائم آرتریت را تسکین میدهد.

به گفته متخصصان، نوشیدن این آب میوه می‌تواند حافظه تصویری و کلامی افراد مسن را تقویت کند.

منبع: ایسنا

اگر فرزند دو قلو می خواهید این غذاها را بخورید و این کارها را انجام بدهید

بسیاری از زوجین زمانی که تصمیم برای داشتن فرزند می گیرند دوست دارند که کودکان آن ها دو و یا حتی چند قلو باشند.

علت ها بسیار متفاوت است اما بسیاری از این زوج ها می گویند که دوست دارند فرزندشان یک خواهر و یا برادر نزدیک و صمیمی و یک همبازی برای دوران کودکی داشته باشند و تنها نباشند.

علاوه بر این دیدن کودکان دو قلو برای خیلی ها بسیار جالب است.

اما دوقلو زایی تنها ۳ درصد از کل زایمان ها را در بیشتر نقاط دنیا تشکیل می دهد!

ژنتیک، قومیت، سبک زندگی، رژیم غذایی همه فاکتورهایی هستند که نقش بسیار مهمی را در اینکه کدام زن احتمال بارداری دو قلویی دارد ایفا می کند.

اگر می خواهید شانس دو قلو زایی داشته باشید دستورالعمل های زیر را حتما به کار ببندید:

۱ – حتما قبل از بارداری با یک متخصص باروری مشورت کنید و تحت نظر باشید. کارشناسان با تجویز دارو و یا تکنیک های لقاح مصنوعی تا حد بسیار زیادی احتمال چند قلو زایی را افزایش می دهند.

۲ – رژیم غذایی در بارداری دوقلویی بسیار موثر است. اگر می خواهید شانس تان افزایش پیدا کند برخی از غذاها را باید قبل از بارداری در رژیم تان بگنجانید.

۱ – لبنیات

مطالعات گسترده ای که بر روی زنانی که زایمان دو یا چند قلویی داشته اند نشان دهنده این مطلب بوده است که زنانی که در بازه زمانی که برای بارداری تلاش می کرده اند لبنیات در رژیم غذایی شان نقش پر رنگی داشته است.

شانش دو قلو زایی در این زنان بیش از ۵ برابر زنانی بوده است که لبنیات مصرف نمی کرده اند.

کارشناسان وجود فاکتور رشد شبه انسولین، که در کبد گاو تولید می شود را عامل شیمیایی محرک این امر دانشته اند.

۲ – سیب زمینی وحشی

سیب زمینی وحشی

در یک قبیله در آفریقا که خوراک اصلی آن ها سیب زمینی شیرین وحشی بود مشاهده شد که نرخ دو قلو زایی ۴ برابر نرخ جهانی است!

دانشمندان علت را وجود مواد مغذی موجود در این سیب زمینی که سبب تحریک تخمکگذاری در زنان می شود، می دانند.

۳ – فولیک اسید

مطالعات نشان می دهد زنانی که فولیک اسید مصرف می کنند ۴۰ درصد شانس بیشتر برای دو قلو زایی دارند. همچنین این مکمل از بروز بسیاری از نقایص در جنین جلوگیری می کند.

۴ – تغییر در سبک زندگی

اگر تمایل به بارداری دو قلویی دارید باید شیوه زندگی تان را تغییر بدهید.

البته برخی از این تغییرات ممکن است سلامتی شما را تحت تاثیر قرار دهد. بنابراین قبل از هر گونه تصمیمی با پزشک مشورت کنید.

برخی از این تغییرات این آیتم ها هستند:

افزایش وزن

تحقیقات نشان می دهد که زنانی که وزن بیشتری دارند بیشتر از زنان با وزن نرمال مستعد دو قلو زایی هستند. همچنین زنان قد بلند نیز شانس بیشتری نسبت به زنان قد کوتاه دارند.

شیر دهی

اگر در دوره شیر دهی قرار دارید و تمایل به بارداری مجدد نیز دارید شیردهی را ادامه دهید.

این کار شانس باروری دو قلویی را ۹ برابر می کند.

قرص های ضد بارداری

زنانی که قرص های ضد بارداری را در دوره ای مصرف می کنند در یک الی دو ماه بعد از قطع مصرف ناگهانی شانس آزاد شدن بیش از یک تخمک را دارند.

درباره قرص های ضد بارداری در نت نوشت بخوانید.

حاملگی های چند گانه

زنانی که ۴ بار یا بیش از آن در طول زندگی خود باردار شده اند شانس بیشتری برای بارداری چند قلویی دارند.

اگر تصمیم دارید باردار شوید و ترجیح می دهید که بارداری چند قلویی داشته باشید، باید بدانید که بارداری چند قلویی ریسک بالایی هم برای مادر و هم برای جنین ها دارد.

بنابراین بگذارید که طبیعت روند طبیعی خود را در پیش بگیرد.

این نقاط بدن را لیزر نکنید

یک متخصص پوست و مو درباره برداشتن کامل موهای زائد در یک جلسه با لیزر توضیح داد.

این نقاط بدن را لیزر نکنید!

خلیل صداقت‌پیشه متخصص پوست و مو در خصوص روند طبیعی رشد مو‌ها بیان کرد: موهای بدن (طبیعی یا غیر طبیعی) دارای فاز رشد، استراحت و خواب هستند، ولی موی هر قسمت از بدن دارای فاز زمانی متفاوتی است. به عنوان مثال مدت زمان رشد هر تار موی سر سه سال، ابرو شش ماه و مژه پنج تا شش ماه است.
وی ادامه داد: مدت زمان فاز استراحت در مورد موی سر ۲ هفته و این میزان در فاز خواب سه ماه محسوب است. با لیزر فقط می‌تواند موهایی را که در فاز رشد مشغول تکثیر هستند، تخریب کرد. وقتی مو در فاز استراحت و خواب قرار دارد به دلیل اینکه در این فاز‌ها تکثیر مو صورت نمی‌گیرد، لیزر سبب از بین رفتن این مو‌ها نمی‌شود.
این متخصص پوست و مو در خصوص موهایی که تحت تابش اشعه لیزر قرار دارند، عنوان کرد: هنگامی‌که مو (در فاز رشد) در معرض این اشعه واقع می‌شود، تارهای مو انرژی لیزر را به خود جذب می‌کنند، ولی از آنجایی که مو تحمل قدرت لیزر را ندارد، نابود می‌شود.
صداقت‌پیشه با بیان اینکه به کمک لیزر نمی‌توان در یک جلسه موهای زائد را از بین برد، تاکید کرد: در هر جلسه لیزر تعدادی از تارهای مو در فاز استراحت و خواب قرار دارند، بنابراین آن‌ها در یک جلسه تخریب نمی‌شوند و برای از بین بردن آن‌ها به جلسات بیشتری نیاز است.
وی توصیه کرد: زنان باردار و شیرده باید بنا بر احتیاط از انجام لیزر خودداری کنند. همچنین اگر ناحیه‌ای که قرار است لیزر روی آن انجام شود، دچار تبخال یا ضایعه پوستی است نباید تا بهبودی کامل موضع از لیزر کردن آن اجتناب شود.

صداقت‌پیشه یادآور شد: موهای سفید و کرکی به دلیل اینکه فاقد رنگدانه هستند، انرژی لیزر را به خودشان جذب نمی‌کنند، حتی طبق برخی تحقیقات صورت گرفته اگر موهای کرکی تحت تابش اشعه قرار گیرند، امکان تیره و ضخیم شدن آن‌ها وجود دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران