خطران نخوردن صبحانه

خوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش می‌دهد؛ علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.
میزان: در جهان تغذیه یک سوال اساسی همیشه مطرح بوده و آن هم این که: آیا واقعا صبحانه مهمترین وعده غذایی در روز است؟ پاسخ این سوال در حال حاضر کاملا روشن است: انجمن قلب آمریکا اعلام کرده کسانی که از وعده صبحانه صرف نظر می‌کنند، در طور روز بیش‌تر از سایرین دچار پرخوری شده و اضافه وزن را تجربه می‌کنند.

چاقی بر اثر نخوردن صبحانه
 
چاقی و عوارض متعاقب آن از قبیل دیابت، ناباروری، بیمای‌های قلبی، و .... از بزرگترین نگرانی‌های قرن هستند. عدم مصرف صبحانه در این میان می‌تواند خطر ابتلا به چاقی و عدم از دست دادن وزن را وخیم‌تر کند. به گفته کارشناسان تغذیه نخوردن صبحانه باعث می‌شود که شما در تمام طول روز پرخوری کنید.
 
این در حالی است که مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه مانع از تجمع انسولین می‌شود. این هورمون باعث می‌‌شود که سلول‌های چربی، اسیدهای چرب بیش‌تری ذخیره کند.
 
به عقیده محققان افرادی که صبحانه می‌‌خورند کم‌تر در معرض نوسانات وزن قرار می‌گیرند. یکی از دلایل اصلی چاقی ناشی از صبحانه نخوردن این است که بدن در حالت روزه طولانی مدت قرار می‌گیرد.
 
سپس زمانی که غذا مصرف می‌کنید بدن مواد غذایی دریافتی را به صورت چربی ذخیره می ‌کند تا در حالت روزه طولانی مدت از آن‌ ها استفاده کند. نتایج پژوهشی که در سال ۲۰۱۳ انجام شده است نشان می ‌دهد خوردن صبحانه کامل مانند تخم مرغ و ناهار سبک باعث تسهیل کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت، بیماری ‌های قلبی و کلسترول بالا می‌‌شود؛ در حالی که عکس این قضیه یعنی صبحانه سبک و ناهار سنگین چنین تاثیری را ندارد.
 
کاهش سطح حافظه بر اثر نخوردن صبحانه
 
به طور کلی تغذیه نامناسب روی رشد ذهنی کودکان و نوجوانان تاثیر منفی می‌‌گذارد. محققان دانشگاه مریلند مشاهده کردند کودکانی که صبحانه نمی‌‌خورند در مدرسه احساس خستگی بیش‌تری کرده و نمی‌‌توانند به درستی تمرکز داشته باشند. به عقیده محققان دانشگاه آیووا ایالات متحده آمریکا نیز کودکانی که به میزان کافی آهن، ید و پروتئین دریافت نمی‌کنند بهره هوشی پایین‌‌تری دارند.
 
این در حالی است که کودکانی که برای صبحانه بلغور جو دوسر مصرف می‌کنند حافظه کوتاه ‌مدت قوی‌تری دارند. به طور کلی نتایج تمام پژوهش‌های انجام شده در خصوص صبحانه نشان می‌دهد که مصرف منظم صبحانه باعث افزایش قدرت حل مسائل، بهبود یادگیری، افزایش خلاقیت کاری و به خاطر سپاری بهتر می‌‌شود.

بی نظمی در قاعدگی بر اثر نخوردن صبحانه
 
حذف وعده صبحانه در زنان با بی نظمی‌های دوران قاعدگی همراه است. علاوه بر این قاعدگی دردناک و یبوست نیز از عوارض دیگر هستند.

کاهش سطح خلق و خوی بر اثر نخوردن صبحانه
 
مصرف مواد غذایی مناسب برای صبحانه باعث تامین ویتامین‌ها و مواد معدنی بدن شده و کمک می‌کند که با انرژی بیش‌تری روز را سپری کنید. اما صرف نظر کردن از اولین وعده غذایی باعث می‌شود که خیلی زود احساس خستگی و کج‌ خلقی کنید. نتایج پژوهش‌ها نشان می‌دهد بزرگسالانی که صبحانه‌ کاملی مصرف می‌‌کنند خوش ‌خلق‌تر و مثبت‌‌تر از افراد دیگر هستند.

عوارض جانبی فیزیکی بر اثر نخوردن صبحانه
 
نخوردن صبحانه خطر ابتلا به هیپوگلیسمی یا کاهش قند خون را افزایش می‌دهد. علائم جسمی دیگر شامل لرزش، ضعف، سرگیجه، سردرد، احساس سوزن سوزن شدن، سریع شدن ضربان قلب، است.

احساس گرسنگی مدام بر اثر نخوردن صبحانه
 
یکی از دلایل ضعف کردن و احساس گرسنگی مداوم، عدم مصرف صبحانه است. افرادی که روز خود را با مصرف صبحانه آغاز می‌کنند کم‌تر گرسنه می‌شوند؛ اما زمانیکه روز خود را بدون صبحانه آغاز می‌‌کنید معده‌تان سیگنال‌‌هایی به مغز فرستاده و اعلام خالی بودن می‌کند؛ در نتیجه از همان ابتدای روز حس گرسنگی در بدن‌تان شکل گرفته و باقی می‌ماند. هر چه دیرتر اقدام به خوردن بکنید نیز احساس گرسنگی‌تان بیش‌تر خواهد شد.
 
به عقیده محققان صبحانه نخورها بیش‌تر در دام تغذیه ناسالم می‌افتند. این افراد برای سیر شدن و مقابله با احساس گرسنگی‌شان هر ماده‌ غذایی نامناسب را نیز مصرف می‌کنند.

سیر و فشارخون چه ارتباطی با هم دارند

آلیسین موجود در سیر فعالیت پروتئینی بنام آنژیوتانسین ۲ را مهار می کند، این پروتئین مسئول افزایش فشار خون است،

به گزارش بهداشت نیوز، آلیسین موجود در سیر فعالیت پروتئینی بنام آنژیوتانسین ۲ را مهار می کند، این پروتئین مسئول افزایش فشار خون است، همچنین سیر حاوی ماده ای بنام پلی سولفید است که توسط گلبول های قرمز خون به گازی بنام سولفید هیدروژن تبدیل و باعث گشاد شدن عروق خونی می گردد و با این مکانیسم کمک به کاهش فشار خون می کند.

مصرف قرص سیر به مدت ۶ هفته بطور معنی داری کلسترول تام، کلسترول LDL و فشار خون سیستولیک را کاهش و کلسترول HDL را افزایش می دهد.در مورد نحوه عملکرد سیر در کاهش فشار خون مکانیسمهای مختلفی پیشنهاد شده است که با ذکر منبع عبارتند از:

۱- سیر با افزایش حجم ادرار سبب دفع آب از بدن شده و این امر منجر به کاهش فشار خون نیز می شود.

۲- سیر باعث افزایش فعالیت آنزیم اکسید نیتریک سنتتاز در بدن می شود که این آنزیم با اثر بر ماهیچه های کنار رگ های بدن باعث شل شدن آن ها و در نتیجه افزایش خاصیت ارتجاعی رگ ها و کاهش فشار خون می شود.

۳- همچنین سیر با کاهش فعالیت ماده ای به نام ترومبوکسان B2 باعث جلوگیری از انقباظ رگ ها می شود و این امر مانع از افزایش فشار خون می شود. (وظیفه ی تروبوکسان B2 انقباط رگ های بدن است)

۴- سیر غنی از ماده ی معدنی پتاسیم است. مطالعات مختلفی اثبات کرده اند که افزایش مصرف پتاسیم با کاهش فشار خون مرتبط است.

 

آیا واقعا ناهار خوردن برای بدن مضر است؟!

یک دستیار تخصصی طب سنتی با بیان اینکه در باور طب سنتی در طول روز خورشید مواد را از عمق بدن به سطح می‌آورد و هضم در طول روز ضعیف است گفت: به همین خاطر ایده‌آل این است که وعده غذا فقط صبح و شام باشد.

آیا واقعا ناهار خوردن برای بدن مضر است؟!

روح‌الله شعرا درباره وعده غذایی ناهار اظهار کرد: در باور طب سنتی در طول روز خورشید مواد را از عمق بدن به سطح می‌آورد، به همین دلیل هضم در طول روز ضعیف است, این باعث توقف بیش از حد غذا در لوله گوارشی و افزایش شانس فساد آن می‌شود که این امر مادر همه بیماریها است.

وعده غذایی فقط صبح و شام

وی متذکر شد: به همین خاطر ایدآل این است که وعده غذا فقط صبح و شام باشد اما اگر نشد لااقل وعده ناهار باید غذا سبک باشد مثل نان و خورشت‌های بدون سیب زمینی، آب میوه، کباب پرندگان سفید گوشت و زرده تخم مرغ عسلی و از مصرف غذاهای سنگین مثل برنج ، کباب گوشت قرمز، ماهی و سیب‌زمینی اجتناب شود.

این دستیار تخصصی طب سنتی ایران یادآور شد: کسی که در وعده ناهار، غذای سنگین مصرف کند، شب تا دیروقت قادر به صرف شام نیست و صرف دیرهنگام شام منجر به بیخوابی شبانه می‌شود.

شعرا تصریح کرد: دیر خوابیدن منجر به خستگی صبحگاهی و صرف دیرهنگام شام منجر به بی‌اشتهایی به صبحانه می‌شود و همه مشکلات از مصرف غذای سنگین در وعده ناهار شروع می‌شود.

۷خوراکی برتر عضله سازی!

رای داشتن توده عضلانی بیشتر، انجام ورزش های قدرتی ضروری است اما فراموش نکنید که شما برای رسیدن به این هدف به خوردن مواد غذایی مناسب هم نیاز دارید.


 ۷خوراکی برتر عضله سازی!

برای ساخت عضلات و کاهش چربی، شما باید به دنبال یک طرح رژیم غذایی سخت باشید. باید غذاهایی که حاوی پروتئین، کربوهیدرات سالم و چربیهای سالم باشد در برنامه غذایی خود بگنجانید. دیگر مواد مغذی که نیاز به ساخت عضلات دارید منیزیم، پتاسیم، مس، سلنیوم، کلسیم، آهن و ویتامین های مختلف است:


تخم مرغ: جالب است بدانید که کلسترول موجود در زرده تخم مرغ بعنوان داربست برای هورمون های استروئیدی عمل می کند. لوسین موجود در تخم مرغ نقش اساسی در عضله سازی و در نهایت تناسب اندام دارد. زرده تخم مرغ یک منبع غنی از ویتامین ها، از جمله ویتامین آ، ای و کا و طیف وسیعی از ویتامین های گروه ب مانند ب ۱۲، ریبوفلاوین و اسید فولیک است. تمام این مواد مغذی برای بالا بردن سرعت سوخت و ساز بدن و تبدیل چربی به انرژی ضروری است.


بلغور جو: یک دوم فنجان بلغوی جوی پخته شده حاوی ۱۵۰ کالری، ۵ گرم پروتئین، ۲۷ گرم کربوهیدرات، ۲ گرم چربی و ۴ گرم فیبر است که یک صبحانه بسیار مناسب برای ورزشکاران محسوب می شود. از مصرف انواع بسته های جوی دو سر که پردازش شده و حاوی قند هستند، اجتناب کنید.


آجیل: اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در انواع آجیل از قبیل بادام زمینی، گردو، پسته، بادام زمینی، بادام و ... در تقویت و ساخت عضلات موثرند.


شیر: شیر نیز دارای ویتامین ها و مواد معدنی، کربوهیدرات ها و چربی های خوب است که بدن نیاز به ساخت عضلات دارد. به علاوه، شیر بدن را در طی زمان ورزش هیدراته میکند. بعد از هر ورزش نوشیدن یک لیوان شیر کم چرب بسیار ایده آل است.


دانه های چیا: اسید آلفالینولنیک موجود در این دانه ها از اسیدهای چرب امگا ۳ است که نقش مهمی در عضله سازی دارد. این دانه ها همچنین حاوی فیبر، پروتئین، آنتی اکسیدان ها، و ... برای تقویت ساختار عضلات است.


حبوبات: اگر تصمیم شما در مورد عضله سازی جدی است، باید حبوبات را در رژیم غذایی خود بگنجانید. انواع مختلف حبوبات منابع بسیار مغذی پروتئین، کربوهیدرات های پیچیده و فیبر است. پروتئین به ساخت و حفظ قدرت عضلانی کمک می کند.


ماهی: یکی از بهترین گزینه های غذایی برای عضله سازی است. ماهی قزل آلا می تواند به عضلانی کردن وسوزاندن چربی به دلیل ترکیب منحصر به فرد آن و داشتن اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین ب و پروتئین بالا، کمک کند. مصرف حداقل یک وعده ماهی قزل آلای کبابی به همراه سالاد و سبزیجات تیره رنگ، برای عضله سازی مفید است.


۷ عاملی که ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد

واریس سیاهرگ‌ها که از ریشه لاتین Varix به معنای پیچ خورده گرفته شده، به گشاد شدن سیاهرگ‌ها یا تورّم ورید گفته می‌شود.


نبض ما- واریس، شایعترین بیماری عروقی انسان است که حدود ۲۰-۱۰٪ جمعیت را مبتلا می‌کند. سیاهرگ‌های واریسی به صورت رگ‌های دراز، گشادشده و پرپیچ‌وخم و غالباً در سطوح درونی اندام تحتانی دیده می‌شوند. بیشترین میزان شیوع واریس در زنان بین سن ۴۹-۴۰ سالگی برآورد شده‌است. رگهای واریس بزرگ، کاملا ً برجسته و گاهی قابل لمس و متسع و طویل می باشند و گاهی قطر بالاتر از ۴ میلی متر پیدا می کنند.


بیماری واریس چیست؟


سیاهرگها باتوجه به نوع فعالیتی که دارند و جایگاهشان، اندازه های مختلفی دارند. بزرگترین سیاهرگها در مرکز بدن وجود دارند که خون را از رگهای کوچکتر جمع کرده و به قلب می رسانند. در سطح بدن، سیاهرگهای ریزی وجود دارند. این رگهای ریز، بهم پیوسته و به رگهای جمع آوری کننده بزرگتر ریخته و نهایتا ً خون را به قلب می رسانند. وقتی که جریان گردش خون به درستی انجام نشود، رگها بر اثر جمع شدن خون در آنها برجسته بیشتر می شوند که این امر بیشتر در پاها و رانها دیده می شوند که به آنها واریس گفته می شود.


واریس (اتساع عروق یا رگ‌های گشاد شده) از زیر پوست قابل مشاهده و همچنین قابل لمس هستند و بیشتر روی پاها دیده می‌شوند. از هر چهار نفر دست کم یک نفر به واریس مبتلا می‌شود. واریس در میان زنان شیوع بیشتری دارد و با افزایش سن احتمال ابتلا به این بیماری نیز فرونی می‌یابد. بیماری واریس علی‌رغم اثر منفی بر زیبایی پوست برای اکثر بیماران مشکلی ایجاد نمی‌کند.


علت واریس پا


عامل‌های متعدد مختلفی وجود دارد که در کنار یکدیگر احتمال بروز این بیماری را افزایش می‌دهند. افزایش فشار درون رگ‌ها و ضعیف و باریک شدن دیواره رگ‌ها از جمله علت واریس پا محسوب می‌شود. چنین عواملی باعث می‌شود دریچه‌های رگ‌ها منبسط و جدا شود و عملکرد مناسبی نداشته باشد. پی‌آمد نقص عملکرد دریچه‌ها این است که خون نمی‌تواند به خوبی یا به آسانی رو به بالا حرکت کند و در عوض در رگ‌های سطحی دارای فشار نسبتاً پایین، جریان می‌یابد. برآیند نهایی این روند بزرگ و گشاد شدن رگ‌های سطحی و واریسی شدن آنها است.


درمان واریس


شکی نیست که شرایط و عامل‌های زیر احتمال ابتلا به علایم واریس را افزایش می‌دهد:


مونث بودن

بالا بودن سن (چون خاصیت ارتجاعی رگ‌ها با افزایش سن کاهش می‌یابد.)

بارداری (چون هورمون‌ها بر دیواره رگ‌ها اثر می‌گذارد و آنها را منعطف‌تر می‌سازد.)

ابتلا دیگر اعضا خانواده به واریس

اضافه وزن (وزن زیاد فشار روی رگ‌ها را افزایش می‌دهد.)

آسیب دیدگی رگ‌های پا یا لخته شدن خون در گذشته

ایستادن طولانی مدت در یک حالت ثابت، برای مثال تمام مدت روز سر پا کار کردن

اگر در دوران بارداری مبتلا به واریس پا شده‌اید، بهتر است بدانید که خوشبختانه واریس معمولاً ظرف ۳ تا ۱۲ ماه پس از زایمان بهتر می‌شود.


علائم واریس پا چیست؟


واریس علائم متعددی دارد، هر چند برخی بیماران با هیچ گونه علامتی روبرو نمی‌شوند. در هر حال علائم متداول واریس عبارت‌اند از:


درد یا سنگینی پا

خارش یا سوزش پوست روی رگ‌ها

بی‌قراری پا

متورم شدن پا و مچ پا، به ویژه پس از ایستادن طولانی مدت

گرفتگی عضله‌ها پا که معمولاً شب‌ هنگام رخ می‌دهد.

برآمده یا برجسته شدن رگ‌ها

تغییر رنگ و زخم شدن پوست

بزرگی رگ‌های گشاد شده همواره ارتباط مستقیم با شدت علائم ندارد.

علائم بسیاری از بیماران با بالا گذاشتن پا تسکین می‌یابد. علائم بانوان مبتلا به واریس هنگام عادت ماهانه یا در دوران بارداری تشدید می‌شود. علائم اشاره شده گاهی در مشکلات دیگری به جز واریس ریشه دارد. بنابراین در صورت مواجهه با علائم باید به پزشک مراجعه کرد.


درمان خانگی واریس


چنانچه واریس به بروز هیچ گونه ناراحتی دامن نزند، ممکن است بیمار تمایل به تحت درمان قرار گرفتن نداشته باشد. اکثر موارد واریس مشکلات مزمن و بلند مدت را در پی ندارد و خطری را برای گردش خون ایجاد نمی‌کند.


پزشک اقدام‌های خاصی را به بیمار آموزش می‌دهد تا وی بتواند با انجام آن‌ها علائم خود را تسکین دهد. کاهش وزن و انجام فعالیت‌های جسمی ملایم تا متوسط، مانند شنا یا پیاده‌روی، مفید است. به علاوه باید از ایستادن طولانی مدت خودداری کرد، چون این کار علائم را تشدید خواهد کرد. چنانچه بیمار هنگام خوابیدن پاها را بالا بگذارد، ناراحتی‌اش کاهش خواهد یافت.


شاید دوست داشته باشید

مزایای بزاق کنه در درمان کشنده‌ترین بیماریها

علل ورم دست بعد از ورزش

همچنین در برخی موارد استفاده از جوراب‌های مخصوص واریس یا جوراب‌های فشاری را پیشنهاد می شود. البته این جوراب‌ها پس از عمل یا جراحی و همچنین در دوران بارداری نیز به کار برده می‌شوند. این جوراب‌ها واریس و ورم پا و درد آن را کاهش می‌دهد، بااین حال پزشکان هنوز اطمینان ندارند که آیا پوشیدن آن‌ها از تشدید واریس جلوگیری می‌کند یا این که رگ‌های واریسی بیشتری ایجاد می‌شود.


رگ های واریسی


خطرات واریس


واریس به مرور زمان، البته به آهستگی و طی چند سال، تشدید می‌شود. عوارض واریس شامل موارد زیر می‌شود:


ترومبوفلبیت


رگ‌های سطحی به دلیل لخته شدن خون در رگ قرمز و دردناک می‌شود.


خونریزی


رگ‌های گشاد شده در صورت بریدگی یا وارد شدن ضربه به پا خونریزی می‌کند. خونریزی را می‌توان با فشار دادن محکم متوقف ساخت، البته در صورت تکرار خونریزی باید برای درمان به پزشک مراجعه کرد.


تغییر پوست


تغییرهای پوستی ناشی از فشار بالای رگ‌ها معمولاً در پایین پا و مچ پا دیده می‌شود. پوست قهوه‌ای یا بنفش رنگ می‌شود و بیمار با اگزمای واریسی مواجه می‌شود. این تغییرهای پوستی، به ویژه در صورت وارد شدن صدمه، به برآمده و زخم شدن پوست منجر می‌شود.


ترومبوز سیاهرگی عمقی (DVT)


ترومبوز گاهی پس از درمان واریس رخ می‌دهد. عضله ساق پا ورم می‌کند و دردناک می‌گردد. در صورت رویارویی با این مشکل باید بی‌درنگ به پزشک مراجعه کرد.


درمان واریس پا با زالو


زالودرمانی در درمان واریس موثر است اما مانند هر روش طبی دیگری، قواعد خاص خود را دارد. نکته اول اینکه درمان واریس با توجه به شدت و طول مدت ابتلا، متفاوت است. در واریس‌های خیلی خفیف، گاهی مصرف مداوم خاکشیر یا داروهای دافع سودا به تنهایی مفید است در حالی که در واریس‌های شدید و مزمن، علاوه بر مصرف داروها، از خون‌گیری نیز استفاده می‌شود. نکته مهم این است که حتما پیش از زالودرمانی باید اقدامات درمانی دیگری نیز انجام شود و پس از چند روز، با صلاحدید پزشک، از زالو استفاده شود. در طول این مدت نیز باید از داروهای ضد سودا استفاده شود.


استفاده از زالو بدون رعایت این تمهیدات، می‌تواند موجب ایجاد زخم‌هایی شود که به سختی التیام می‌یابد، اما با رعایت قواعد لازم، درمان بسیار موثری است. اما درباره عفونت؛ یک زالو را نباید برای ۲ نفر استفاده کرد و باید پس از یک بار مصرف، با روش‌های متداول آن را معدوم کرد. به این ترتیب، انتقال بیماری از فردی به فرد دیگر منتفی می‌شود. در مورد عفونت یا حساسیت موضع نیش زالو هم باز باید تذکر دهیم که اگر این کار بر اساس آنچه در کتب معتبر طب سنتی ایران بیان شده، انجام گیرد این عوارض بسیار کم خواهد بود. روش صید و نگهداری و استفاده درست از زالو به دقت در کتب حکما شرح داده شده است.