ویتامین E (ای) یا توکوفرول
کمبود ویتامین E باعث چه مشکلاتی می شود؟
کمبود
آن تنها در موارد سوء جذب شدید یا بعضی از اختلالات ژنتیکی نادر رخ می
دهد. کمبود ویتامین E با ضعف در عضلات و کاهش باروری و قوای جنسی در ارتباط
است.
منابع غذایی حاوی ویتامین E چه هستند؟
غذاهای زیر غنی از ویتامین E می باشد:
- آوکادو، گوجه فرنگی، سیب زمینی شیرین، کلم بروکلی، کلم، اسفناج، شاهی، کرفس
- تخم مرغ
- تمشک، انبه
- دانه های سویا، روغن ذرت، روغن زیتون، روغن گلرنگ، روغن آفتابگردان
- ماهی خال مخالی، ماهی قزل آلا
- آجیل، سبوس و محصولات سبوس دار
- مارگارین نرم
مقدار نیاز روزانه به ویتامین E چقدر است؟
مقدار نیاز روزانه به ویتامین E 10 میلی گرم است.
مصرف بیش از حد ویتامین E باعث چه مشکلاتی می شود؟
مصرف
بیش از حد ویتامین E می تواند خطرات قلبی برای شما داشته باشد. همچنین
مصرف همزمان داروهای ضد انعقاد خون مثل وارفارین با ویتامین E اثر هم
افزایی دارد و می تواند موجب خونریزی شود. مصرف ویتامین E بیش از 400IU در
روز می تواند خطر نارسایی قلبی و مرگ را در بیماری های مزمن افزایش دهد.